Power Of Bulgaria

Помните ли едновремешните български предприемачи? Тези между освобождението и началото на комунизма. Визионерите, които са създали както много успешни бизнеси, превърнали се във фундамента на българската икономика, така и социални придобивки за работниците си и за местата, където са живели – училища, църкви, университети. Евлоги и Христо Геогриеви, Иван Денкоглу, Андрей Ляпчев, Атанас Буров и много други са същите като тези, създали фундамента на американската икономика като Андрю Карнеги, Уорън Бъфет или Бил Гейтс. Като тези визионери от едновремешна Америка, развили бизнеси и после създали Харвард и Станфорд. Къде са днес тези хора в България?

Не, не че ги няма, тук са. Тук са, но никой не говори за тях, за това какво правят и какво наследство оставят. Никой не ги показва. Повечето действат безшумно и самостоятелно. Днес повече от всякога има нужда от положителни супергерои, защото 23 години на първа страница на всеки вестник и по всяка телевизия са отрицателните. Трябват ни българските Елон Мъск, Сергей Брин и Опра Уинфри. Когато има положителни герои, примери за подражание, ще има повече фенове, които искат да станат като тях. Да, ще отнеме 15-20 години, но е напълно постижимо.

Какво е Power Of Bulgaria?

Power Of Bulgaria е неформална организация, обединяваща най-успешните и иновативни Български предприемачи. Целта на събиранията е в неформална среда да установим контакт между иноватори и визионери, които освен, че развиват успешен бизнес, са се посветили на подобряването на живота и средата в нашата родна страна.

Какво прави Power Of Bulgaria?

Power Of Bulgaria организира локални неформални събирания на млади и успешни български предприемачи и иноватори, като цели да промотира тези, които държат в сърцата си ценности като това да правиш бизнес, с който да променяш света към по-добро, да помагаш на другите, да връщаш на обществото, когато успееш, да развиваш бизнеса си така, че той да стане пример и мотивация за други.

Каква е мисията на Power Of Bulgaria?

Power Of Bulgaria е организация от млади предприемачи и лидери, които впрягат оптимизма, силата и енергията си, за да променят света и да вдъхновят цяла генерация. Във времена на кризи, войни, безработица, екологични и социални катастрофи ние вярваме, че можем да променим перспективата и да покажем чрез личен пример в какво вярваме.

Как мислим да постигнем това?

Поемаме отговорност

Предприемачите, които се присъединят към Power Of Bulgaria вярват, че бизнесът може да е основата на по-добър, справедлив и устойчив свят. Те приемат днешните предизвикателства с чувство на отговорност и възможност за промяна, а не като непреодолими пречки. Те приемат, че бизнесът трябва да води глобалната промяна към нов начин на мислене и работа и те са хората, които ще го покажат. Работейки заедно тази промяна ще стане много по-бързо.

Моля прочетете повече за ценностите, в които вярваме.

Какво не е Power Of Bulgaria

Power Of Bulgaria не е политически проект и не смята да става такъв. Също така организацията е напълно неформална, не се изисква членски внос и заплащане за каквото и да било.